<- Chrzan w śmietanie 2Lista potraw z grupy: SosyChrzan z żurawinami ->

PDF Drukuj

Chrzan z octem

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1405 razy.



2 grube łaski chrzanu cukrowego
ocet
kwasek cytrynowy
cukier
sól
woda

Chrzan opłukać, ostrugać, zetrzeć na drobnej tarce, skropić rozpuszczonym kwaskiem cytrynowym i pozostawić na chwilę rozłożony na talerzu. Po pewnym czasie da chrzanu dodać ocet z wodą, sól i cukier do smaku włożyć do słoika z zakrętką, zamknąć, aby dalej nie wietrzał i zachował odpowiednią gęstość. Smak chrzanu ma być słodkawo-kwaśny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności