<- Ragù alla BologneseLista potraw z grupy: SosyRewelacyjny, gÄ™sty sos do saÅ‚aty i warzyw ->

PDF Drukuj

Ragoút z ryby

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1099 razy.



Kuchnia włoska
1 ryba gallinella zwana kapłonem o wadze 300 g
1 duża cebula
2 gałązki rozmarynu
3 gałązki natki pietruszki
5 łyżek oliwy z oliwek
sól

Do rondla wlać oliwÄ™ i lekko podsmażyć na niej pokrojonÄ… cebulÄ™. RybÄ™ oczyÅ›cić, odfiletować, pokroić na kawaÅ‚ki, wÅ‚ożyć do rondla z cebulÄ… i gotować 3 minuty. Po upÅ‚ywie tego czasu zalać zimnÄ… wodÄ…, dodać sól, rozmaryn i natkÄ™ pietruszki. CaÅ‚ość gotować okoÅ‚o 30 minut, a nastÄ™pnie rybÄ™ przetrzeć przez sito. GotowÄ… potrawkÄ™ przeÅ‚ożyć do rondla, kilka minut trzymajÄ…c jÄ… na ogniu, by ragoût lekko odparowaÅ‚o. Tak przygotowane ragoút sÅ‚uży do przyprawiania ryb gotowanych, pieczonych oraz makaronu i ryżu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności