<- Sos CumberlandLista potraw z grupy: SosySos curry ->

PDF Drukuj

Sos Cumberland

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 662 razy.



4 łyżki galaretki porzeczkowej lub smażonych borówek
pomarańcza
3 łyżki utartego chrzanu
łyżka musztardy
łyżka mąki ziemniaczanej
pół szklanki czerwonego wina
sól
cukier
ocet

Mąkę ziemniaczaną rozmieszać ze szklanką wody i zagotować mieszając. Po przestygnięciu połączyć z galaretką porzeczkową lub smażonymi borówkami przetartymi przez sito, z musztardą i chrzanem. Wcisnąć sok z pomarańczy, dodać skórkę otartą z pomarańczy, wlać wino i po wymieszaniu doprawić do smaku solą, cukrem i octem. Gotowy sos ochłodzić. Z podanej ilości składników otrzymuje się ok. 2 szklanki sosu.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności