<- Sos cygańskiLista potraw z grupy: SosySOS CYTRYNOWY ->

PDF Drukuj

Sos cytrynowy

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1102 razy.



Cytryna
2 łyżki masła (margaryny),
2,5 łyżki mąki
2 szklanki rosołu
(wywaru z warzyw)
1-2 żółtka
sól

Tłuszcz rozetrzeć z mąką, rozprowadzić zimnym rosołem lub wywarem i zagotować stale mieszając. Wycisnąć sok z cytryny i dodać trochę skórki otartej z cytryny. Posolić do smaku, dodać surowe żółtka i podgrzać nie gotując. Z podanej ilości otrzymuje się 2 szklanki sosu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności