<- Sos musztardowyLista potraw z grupy: SosySOS MUSZTARDOWY ->

PDF Drukuj

Sos musztardowy

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1096 razy.



10 dag łagodnej musztardy (nie sarepskiej)
mała cebula
2 łyżki tłuszczu
2,5 łyżki mąki
2 szklanki rosołu (wywaru z warzyw)
sól
cukier

Cebulę obrać, pokrajać w bardzo cienkie plasterki, udusić na tłuszczu i przetrzeć przez sito. Mąkę zrumienić, dodać ją do przetartej cebuli, rozprowadzić zimnym rosołem lub wywarem, zagotować, dodać musztardę, sól i cukier do smaku. Można zabarwić karmelem. Otrzymuje się 2 szklanki sosu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności