<- Sos pomidorowyLista potraw z grupy: SosySOS POMIDOROWY "CODZIENNY" ->

PDF Drukuj

Sos pomidorowy

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 650 razy.



50 dag pomidorów (2-3 łyżki koncentratu pomidorowego)
cebula
szklanka wywaru z włoszczyzny (rosołu)
łyżka masła (margaryny)
1-2 łyżki mąki
sól
cukier

Pomidory opłukać, pokrajać, dodać pół szklanki wody i połowę tłuszczu. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, włożyć do pomidorów. Udusić pod przykryciem, następnie przetrzeć przez sito. Zimny wywar lub rosół wymieszać z pomidorami i mąką, zagotować (zamiast pomidorów można użyć koncentrat pomidorowy). Przyprawić do smaku solą i cukrem, połączyć ze śmietaną i masłem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności