<- Sos holenderskiLista potraw z grupy: SosySos holenderski podstawowy ->

PDF Drukuj

SOS HOLENDERSKI

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 692 razy.



2/3 szklanki wywaru z włoszczyzny,
szklanka mleka,
łyżeczka mąki ziemniaczanej,
3 łyżki masła,
3 żółtka,
pół cytryny,
sól,
cukier,
pieprz

Do przecedzonego wywaru dodać cukier zmielony pieprz, mleko, mąkę ziemniaczaną, żółtka i masło. Rondel z sosem wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą. Ubijać trzepaczką, aż sos zgęstnieje. Następnie dodać sok z cytryny. Podawać do szparagów kalafiorów.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności