<- Sos jogurtowyLista potraw z grupy: SosySos kameralny ->

PDF Drukuj

SOS KABULSKI

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 688 razy.



2 cebule,
2,5 łyżki oliwy z oliwek,
15 dag koncentratu pomidorowego,
szklanka wywaru z włoszczyzny,
2 łyżki musztardy,
przyprawa do zup,
cukier,
ząbek czosnku,
pieprz,
ziele angielskie,
papryka sproszkowana,
sól

Cebulę pokrajać w paski, podlać oliwą i udusić do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy oraz roztarte przyprawy. Rozprowadzić wywarem, zagotować, a następnie przetrzeć przez sito. Sos powinien być bardzo gęsty.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności