<- Sos pieczarkowyLista potraw z grupy: SosySos pieczarkowy biały ->

PDF Drukuj

SOS PIECZARKOWY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 697 razy.



15 dag pieczarek,
cebula,
2 łyżki tłuszczu,
szklanka wywaru z włoszczyzny,
3 łyżki mąki,
pół szklanki śmietany,
sól,
pieprz,
maggi

Pieczarki umyć i pokrajać w drobną kostkę. Cebulę posiekać, przesmażyć, dodać pieczarki i udusić pod przykryciem. Następnie zalać wywarem, sporządzić jasną zasmażkę, dodać do sosu i podprawić śmietaną. Sos przyprawić do smaku; można dodać trochę białego wina.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności