<- Sos pomidorowy (do makaronu)Lista potraw z grupy: SosySos pomidorowy -(klasyczny) do spaghetti ->

PDF Drukuj

SOS POMIDOROWY - KREM

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1142 razy.



10 dag koncentratu pomidorowego,
1,5 szklanki wywaru z włoszczyzny,
3 łyżki mąki,
2 łyżki tłuszczu,
pół szklanki śmietany,
żółtko,
papryka sproszkowana,
sól,
cukier,
przyprawa do zup

Koncentrat pomidorowy przesmażyć na tłuszczu z dodatkiem papryki. Rozprowadzić wywarem z włoszczyzny, zasmażyć z mąką i zagotować. Następnie podprawić śmietaną rozmieszaną z żółtkiem i przyprawić do smaku. Podawać da klusek kładzionych, ryżu, kotletów z warzyw itp.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności