<- Sos pomidorowy do pizzyLista potraw z grupy: SosySOS POMIDOROWY OSTRY ->

PDF Drukuj

SOS POMIDOROWY OSTRY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 721 razy.



1,5 szklanki wywaru z włoszczyzny,
10 dag koncentratu pomidorowego,
2,5 łyżki tłuszczu,
5 dag żółtego sera,
2,5 łyżki mąki,
papryka sproszkowana,
sól,
ziele angielskie

Ser utrzeć na tarce, przesmażyć na tłuszczu, dodać uprzednio przesmażany koncentrat, rozprowadzić wywarem. Sos podprawić zasmażką z mąki, następnie przyprawić da smaku. Podawać do jaj, w "koszulkach" lub ugotowanych na twardo, klusek, kotletów ziemniaczanych, makaronu itp.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności