<- Sos vinegretLista potraw z grupy: SosySOS WINEGRET ->

PDF Drukuj

SOS WANILIOWY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 656 razy.



3 żółtka,
15 dag cukru,
łyżka mąki ziemniaczanej,
1,5 szklanki mleka,
paczka cukru waniliowego lub laska wanilii

Źółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać cukier waniliowy (w przypadku użycia wanilii naturalnej należy uprzednio zaparzyć ją w mleku), mąkę ziemniaczaną, wlać 4 łyżki mleka i całość zaparzyć mieszając wrzącym mlekiem, aż sos zgęstnieje. Ostudzony sos podawać do owoców.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności