<- BeszamelLista potraw z grupy: SosyBiały sos do ryby ->

PDF Drukuj

BESZAMEL PO HISZPAŃSKU

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 769 razy.



5 dag masła,
1 cebula,
2 szklanki mleka,
1,5 dag mąki,
gałka muszkatołowa,
sól,
pieprz

Smażyć na maśle drobno krajaną cebulę (nie zarumieniać), dodać mąkę i mleko, mieszając. Gotować w dużym rondlu na słabym ogniu około 20 min (nie dopuścić do wykipienia). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przed podaniem przetrzeć przez sito lub zmiksować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności