<- Sos cebulowyLista potraw z grupy: SosySos cebulowy biały ->

PDF Drukuj

SOS CEBULOWY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 660 razy.



5 cebul,
2 łyżki masła,
2 jabłka,
1,5 l wywaru z jarzyn,
1 łyżka mąki,
1 liść laurowy,
cukier,
sól

Do wywaru jarzynowego wrzucić jabłka krajane ze skórką i ugotować. Rozgrzać masło i udusić na nim drobno posiekane cebule. Kiedy będą miękkie, zrobić rumianą zasmażkę z łyżki mąki i podprawić nią cebulę. Dodać jabłka gotowane w wywarze z jarzyn i całość przetrzeć przez sito lub zmiksować. Można doprawić sokiem z cytryny, osolić.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności