<- Sos kimizuLista potraw z grupy: SosySos koperkowy ->

PDF Drukuj

SOS KOLOROWY

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 714 razy.



2 ząbki czosnku,
1 strąk ostrej czerwonej papryki,
1/2 łyżeczki kminku,
2 łyżki octu winnego,
3 łyżki oliwy,
1 łyżeczka ostrej sproszkowanej papryki,
1 łyżeczka soli

Bardzo drobniutko posiekany czosnek rozetrzeć w moździerzu z papryką, kminkiem i solą, a następnie - ciągle rozcierając - dodawać powoli oliwę, a następnie ocet. Gdy wszystkie składniki będą roztarte na jednolitą masę, dodać zimnej, przegotowanej wody.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności