<- SOS IMBIROWY Z CEBULĄ DYMKĄ (do ryby)Lista potraw z grupy: SosySos jabłkowy z curry ->

PDF Drukuj

SOS IMBIROWY Z OCTEM (do ryby)

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 635 razy.



Kuchnia chińska
2 łyżeczki oleju sezamowego (dowolnie)
2 łyżki ryżowego lub owocowego octu (5%)
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki soli
1/4 szklanki oleju
2 roztarte ząbki czosnku
2 bardzo drobne posiekane plasterki imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
2 gałązki zielonej kolendry lub zielonej pietruszki

W rondelku wymieszać olej sezamowy, ocet, sos sojowy, cukier i sól, postawić na małym ogniu. Olej wlać do drugiego rondelka, mocno podgrzać, dodać czosnek, imbir, zamieszać, polać rybę, następnie polać ciepłą mieszanką sojową.
Rybę przybrać zieleniną, podawać natychmiast.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności