<- Sos do pizzy 2Lista potraw z grupy: SosySos do spaghetti z krewetkami ->

PDF Drukuj

SOS DO ROLEK

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1052 razy.



Kuchnia chińska
1 1/2 szklanki wywaru I lub rosołu
1 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki sosu sojowego
szczypta cukru
świeżo zmielony pieprz lub chilli do smaku
1 roztarty ząbek czosnku

Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić 4 łyżkami zimnego wywaru. Pozostałe składniki (oprócz czosnku) wymieszać w rondlu, doprowadzić do wrzenia, mieszając wlać mąkę ziemniaczaną, ciągle mieszając doprowadzić do zagotowania, dodać czosnek, zamieszać, zestawić z ognia. Podawać na gorąco do rolek lub pierogów.
Proporcje: na 1 1/2 szklanki


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności