<- Lukier czekoladowy gotowanyLista potraw z grupy: Dodatki do ciastLukier oszczędny do bab i ciast ->

PDF Drukuj

Lukier mleczny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4469 razy.


25 dag (1 szklanka) cukru,
1/2 szklanki mleka,
1 opakowanie cukru waniliowego,
5 dag masła lub margaryny

Wszystkie składniki umieścić w garnku na małym ogniu, zagotować i gotować jeszcze 12 min. Smarować ciasto ciepłym ale już gęstym lukrem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
polewa jest super
Nadesłał(a): Ania <eni2005@autograf.pl> 2005-11-25 17:11:24

lukier wypas:) pyszny i prosty w obsludze;)
Nadesłał(a): Nig 2006-04-16 23:04:24


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności