<- SOS CYTRYNOWYLista potraw z grupy: SosySos cytrynowy do gołębi lub kurcząt ->

PDF Drukuj

Sos cytrynowy

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 651 razy.



Kuchnia turecka
2 łyżki soku z cytryny
2 1/2 łyżki mąki
sól i pieprz do smaku
1 1/2 szklanki rosołu lub wody z kostką rosołową
1 żółtko dobrze roztrzepane
Dokładnie wymieszać pastę; mąkę, sól, pieprz, sok z cytryny z 1/4 szklanki zimnego rosołu. Zagotować rosół lub wodę z rozpuszczoną kostką rosołową. Zmniejszyć płomień, mieszając rosół wlewać pastę i gotować, aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia. gdy masa trochę ostygnie dodać żółtko rozprowadzone 2 łyżkami sosu. Mieszając podgrzewać przez kilka minut, nie dopuścić do zagotowania. Podawać do białego mięsa lub ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności