<- SOS SOJOWY (do kurczaka)Lista potraw z grupy: SosySos soubise ->

PDF Drukuj

Sos sojowy z masłem

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 638 razy.



Kuchnia indonezyjska
1/4 kostki masła
1/2 szklanki sosu sojowego lub 3 łyżki przyprawy maggi i 5 łyżek wody
2 łyżki soku z cytryny lub rabarbaru, ew. 1 łyżeczka octu (6%)
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka mielonego tureckiego pieprzu lub 1 łyżeczka chilli
1/2 szklanki smażonych płatków cebulowych
W małym rondlu stopić masło, doda pozostałe składniki. Zagotować, zmniejszyć płomień, gotować przez 2, min. Sos należy posypać płatkami cebuli. Podawać do pieczonego mięsa lub do jaj na twardo.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności