<- sos słodko kwaśnyLista potraw z grupy: SosySos słodko-kwaśny do wieprzowiny ->

PDF Drukuj

Sos słodko-kwaśny

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 679 razy.



Kuchnia chińska
1 1/2 łyżki sosu sojowego lub 1 łyżka przyprawy maggi z 1 łyżką wody
1 1/2 łyżki cukru
1 łyżka octu (6%)
1 łyżka przecieru pomidorowego
białego wina (dowolnie)
1-1 1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
4 łyżki wody
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Podawać w małych miseczkach do smażonej ryby lub mięsa.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności