<- Kotlety wieprzowe po rzeznickuLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaKotlety wieprzowe zwyczajne ->

PDF Drukuj

Kotlety wieprzowe z jabłkami

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1209 razy.



4 kotlety schabowe
4 duże, kwaśne jabłka
pół szklanki śmietany
łyżka margaryny
sól, pieprz

Kotlety natrzeć solÄ… i pieprzem. JabÅ‚ka obrać i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej lub poszatkować na szatkownicy. Naczynie żaroodporne wysmarować obficie margarynÄ…, uÅ‚ożyć kotlety, a na nich poszatkowane jabÅ‚ka. Polać wszystko Å›mietanÄ… i wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika na 45 min. Podawać kotlety z saÅ‚atkÄ… kartoflanÄ… lub ziemniakami purée.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności