<- Kotlety wieprzowe po rzeznickuLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaKotlety wieprzowe zwyczajne ->

PDF Drukuj

Kotlety wieprzowe z jabłkami

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 735 razy.



4 kotlety schabowe
4 duże, kwaśne jabłka
pół szklanki śmietany
łyżka margaryny
sól, pieprz

Kotlety natrzeć solą i pieprzem. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce jarzynowej lub poszatkować na szatkownicy. Naczynie żaroodporne wysmarować obficie margaryną, ułożyć kotlety, a na nich poszatkowane jabłka. Polać wszystko śmietaną i wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika na 45 min. Podawać kotlety z sałatką kartoflaną lub ziemniakami pure.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności