<- Szynka wędzona pieczona w cieścieLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaSzynka z grzybami ->

PDF Drukuj

Szynka z groszkiem

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1162 razy.



20 dag gotowanej szynki
30 dag groszku świeżego (konserwowego)
sól
cukier
1,5 szklanki sosu beszamelowego
łyżka tartej bułki

Ugotować groszek w osolonej i osłodzonej wodzie. Pokrajaną szynkę i groszek wymieszać z połową sosu beszamelowego. Napełnić muszelki, polać resztą sosu, posypać tartą bułką. Zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawać na półmisku wyłożonym serwetką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności