<- Świeża szynka z młodego wieprzaLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaUdziec wieprzowy lub z dzika pieczony z sosem wis ->

PDF Drukuj

Tort ze składnikami mięsnymi

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1180 razy.



Bochenek chleba pytlowego
Porcja pasty z szynki 2
porcja pasty z mięsa pieczonego 2
porcja pasty jajecznej
5 dag wędzonej polędwicy wieprzowej
ogórek kwaszony
łyżka posiekanej naci pietruszki
2 listki sałaty

Skórkę z boków chleba otrzeć na tarce i ostrym nożem odciąć poziomo spód bochenka. Wykrajać 3 okrągłe plastry chleba, każdy grubości 1 cm i średnicy ok. 20 cm. Pierwszy plaster posmarować pastą z szynki 2, położyć na nim równo drugi plaster, który posmarować pastą z mięsa pieczonego 2. Przykryć równo trzecim plastrem i lekko docisnąć, a następnie wierzchni plaster i boki wszystkich trzech posmarować pastą jajeczną, której warstwę dokładnie wyrównać. Plasterki polędwicy i obrany ogórek pokrajać w wąskie paseczki i ozdobić nimi wierzch tortu, układając z nich kratkę. Dokoła, przy samej krawędzi, przybrać tort posiekanymi listkami sałaty, a boki oprószyć nacią pietruszki. Postawić w chłodnym miejscu, a przed podaniem pokrajać jak tort cukierniczy na 8-12 części.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności