<- Kotlety wieprzowe z jabłkamiLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaKotlety z grilla po wegiersku ->

PDF Drukuj

Kotlety wieprzowe zwyczajne

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1137 razy.



Kuchnia węgierska
4 kotlety wieprzowe
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka drobno posiekanej zielonej pietruszki
50 g tłuszczu
1 łyżeczka mielonej papryki
300 g ziemniaków
2 filiżanki kwaśnej śmietany

Mięso posolić i z obu stron obsmażyć na tłuszczu. Wyjąć z patelni i w tym samym tłuszczu poddusić posiekaną cebulę i rozgnieciony ząbek czosnku, wymieszać z papryką, zalać filiżanką wody, zagotować i przelać do żaroodpornego naczynia. Na to układać pokrojone w plasterki ziemniaki, włożyć na nieobsmażone kotlety i pod przykryciem dusić tak długo, aż ziemniaki będą na pół miękkie. Wtedy dolać kwaśną śmietanę i pod przykryciem dusić dalej do miękkości.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności