<- Gulasz wieprzowy po węgiersku 25 minLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaGulasz wieprzowy z warzywami 20 min ->

PDF Drukuj

Gulasz wieprzowy z brukwią 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1270 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag wieprzowiny bez kości (może być z części przedniej)
10 dag boczku lub słoniny
2 dag tłuszczu
2 cebule
2 małe marchwie
4 kartofle
1 młoda brukiew
1 pietruszka
0,5 szklanki śmietany
0,5 szklanki mleka
1 łyżka mąki
1 listek laurowy
sól i pieprz do smaku

Mięso pokroić na niewielkie kawałki i na godzinę namoczyć w zsiadłym mleku lub serwatce, potem osuszyć w ściereczce i obrumienić na tłuszczu w szybkowarze. Dodać oczyszczoną i pokrojoną cebulę i również zrumienić, wsypać mąkę, wymieszać, o czym wlać mleko i śmietanę, Włożyć oczyszczone i okrojone w kostkę warzywa i boczek, posypać pokruszonym listkiem laurowym, solą i pieprzem. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności