<- Nóżki wieprzoweLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaNóżki wieprzowe z kapustą i grochem ->

PDF Drukuj

Nóżki wieprzowe duszone w kapuście 50 min

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1991 razy.



Kuchnia z szybkowaru
2 krótkie nóżki wieprzowe
2 szklanki kiszonej kapusty
1 jabłko
6 dag smalcu
1 listek laurowy
sól i pieprz do smaku

Starannie oczyszczone nóżki przeciąć wzdłuż, włożyć do szybkowaru, wlać 2 szklanki wody, dodać tłuszcz i przepłukaną w wodzie i odciśniętą kapustę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 50 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dodać starte na tarce do jarzyn jabłko, mielony pieprz i pokruszony listek laurowy i chwilę pogotować bez przykrycia. Podawać z pieczonymi kartoflami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności