<- Zrazy z mięsa i kapustyLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaŹEBERKA PIKANTNE SMAŹONE ->

PDF Drukuj

Źeberka jarmarczne duszone 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1200 razy.



Kuchnia z szybkowaru
90 dag żeberek wieprzowych
1 łyżka mąki
6 dag tłuszczu
3 spore cebule
1 kiszony ogórek
sól i majeranek do smaku

Źeberka posolić, posypać mąką i obrumienić na rozgrzanej w szybkowarze połowie tłuszczu. Włożyć do żeberek oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też zrumienić. Wlać 1,5 szklanki wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, doprawić wywar zasmażką z mąki i reszty tłuszczu, włożyć obrane i pokrojone w drobną kosteczkę ogórki, wsypać majeranek i ewentualnie dosolić.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności