<- SMAŹONE KULKI MIĘSNELista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaSoczewica z la manczy ->

PDF Drukuj

SMAŹONY RYŹ Z SZYNKĄ

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1063 razy.



Kuchnia chińska
3 szklanki ugotowanego ryżu
2 łyżki oleju
2 roztrzepane jaja
1/2 łyżeczki soli
70 dag drobno posiekanej szynki
1/2 szklanki zielonego groszku z puszki
2 łyżeczki sosu sojowego
posiekany szczypior
sałatka pokrajana w paseczki

Olej rozgrzać na gorącej patelni na średnim ogniu, wlać jaja, mieszając smażyć na rzadką jajecznicę. Wsypać ryż, trzymając na ogniu dokładnie wymieszać podrzucając, dodać szynkę mieszając smażyć 3 min, wsypać groszek, ostrożnie smażyć 3 min, zestawić z ognia. Wlać sos sojowy i posiekany szczypior, wymieszać, spróbować, doprawić. Przełożyć na półmisek, przybrać paskami sałaty. Proporcje: dla 3 osób - ze smażonymi warzywami


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności