<- Masa maślano-owocowaLista potraw z grupy: Dodatki do ciastMasa pomarańczowo-daktylowa (do wafli) ->

PDF Drukuj

Masa oszczędna na zasmażce

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1906 razy.


25 dag masła lub margaryny,
25 dag (1 1/4 szklanki) cukru pudru,
2 żółtka,
1 szklanka mocnego naparu kawy naturalnej,
5 dag masła lub margaryny na zasmażkę,
5 dag (2 czubate łyżki) mąki

Z 5 dag masła i mąki zrobić zasmażkę 1 stopnia (niezrumienioną). Zalać ją naparem z kawy, dokładnie rozmieszać i schłodzić. Margarynę lub masło utrzeć do białości. Stopniowo dodawać cukier, zimną zasmażkę i po 1 żółtku. Utrzeć na puszystą masę.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności