<- Siedmiogrodzki talerz drewnianyLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaSREBRNY DOLAR ->

PDF Drukuj

Siekanka

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1261 razy.



5-6 ziemniaków
45 dag pieczonego lub gotowanego mięsa (wołowina lub baranina)
20 dag gotowanej lub wędzonej szynki
łyżka masła
2 łyżki oliwy
2 cebule
łyżka posiekanej pietruszki
sól
pieprz
6 całych jajek lub żółtek

Ziemniaki obrać, pokrajać w drobną kostkę i przesmażyć (10-15 min) na gorącym oleju i maśle. Przełożyć do ogrzanego naczynia a na tym samym tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę i - krótko! - pokrajane w drobną kostkę mięso i szynkę. Połączyć z ziemniakami, dodać pietruszkę, sól i pieprz. Rozłożyć na talerzach i na każdej porcji położyć usmażone jajko lub tylko surowe żółtko.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności