<- SUKIYAKI PO POLSKULista potraw z grupy: Mięso: WołowinaSzaszlyki z kulkami z kefty ->

PDF Drukuj

Surowa wołowina z truflami

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1111 razy.



Kuchnia włoska
400 g polędwicy wołowej lub wołowiny krzyżowej
2 ząbki czosnku
1 biała trufla
sok z 1/2 cytryny
10 łyżek oliwy z oliwek
sól
pieprz

Oliwę, sok cytrynowy, sól, sok wyciśnięty z 2 ząbków czosnku i pieprz ubijać kuchenną trzepaczką lub widelcem tak długo, aż sos będzie miał jednolitą konsystencję. Mięso bardzo drobno posiekać, ułożyć na półmisku i polać przygotowanym sosem. Odstawić na pół godziny, żeby nabrało smaku. Podawać obłożone cienkimi plasterkami trufli.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności