<- Pieczeń zbójeckaLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaPieczony rostbef z puddingiem yorkshire ->

PDF Drukuj

Pieczona polędwica wołowa

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1239 razy.



Kuchnia włoska
800 g polędwicy z młodej wołowiny
2 ząbki czosnku
60 g masła
rozmaryn i szałwia
1 szklanka białego wina
1 łyżka koniaku
1 łyżeczka cukru
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz

Oliwę dobrze rozgrzać na patelni i na dużym ogniu zrumienić ze wszystkich stron polędwicę wraz z roztartym czosnkiem. Na drugiej patelni roztopić masło, przełożyć do niej polędwicę, włożyć rozmaryn i szałwię i dokończyć smażenie, dodając koniak, wino, cukier, sól i pieprz.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności