<- Tokan siedmiu wodzowLista potraw z grupy: MiÄ™so: WoÅ‚owinaTokány z Siedmiogrodu ->

PDF Drukuj

Tokány z pieprzem

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1139 razy.



Kuchnia węgierska
650 g rostbefu
2 łyżeczki pieprzu
70 g tłuszczu
1 łyżeczka majeranku
1 duża cebula
sól
2 zÄ…bki czosnku
1 łyżka przecieru pomidorowego

Mięso pokroić w 5-6 cm paski o grubości palca i umyć. Posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać roztarte ząbki czosnku i przecier pomidorowy, zalać odrobiną wody i krótko gotować. Włożyć pokrojone mięso, posolić, oprószyć pieprzem i majerankiem, wymieszać i dusić pod przykryciem. Często dolewać po trochu wody; musi powstać bardzo gęsty sos.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności