<- Masa waniliowa 3Lista potraw z grupy: Dodatki do ciastMasa z kaszy manny o smaku waniliowym ->

PDF Drukuj

Masa z kaszy manny cytrynowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1970 razy.


2 szklanki mleka,
10 dag ( 1/2 szklanki) kaszy manny,
25 dag margaryny,
10 dag (5 łyżek) cukru,
sok z cytryny lub koncentrat cytrynowy

Margarynę utrzeć z cukrem, kaszę mannę namoczyć w szklance mleka. Resztę mleka zagotować dodać napęczniałą kaszę i gotować około 20 min, cały czas mieszając. Do utartego tłuszczu dodawać w trakcie ucierania po łyżce wystudzonej kaszy. Na koniec dodać sok z cytryny lub koncentrat cytrynowy.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności