<- Befsztyk zwyczajnyLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaBefsztyki z masłem sardelowym ->

PDF Drukuj

Befsztyki á la król Maciej

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1340 razy.



Kuchnia węgierska
4 befsztyki
skórka z cytryny
1 /2 filiżanki oleju
3-4 łyżki octu
kilka ziarenek pieprzu
sok z 1 cytryny
1 /2 cebuli
1 liść laurowy
masło
3-4 goździki

Z dodatków przyrządzić zalewę i przetrzymać w niej przez cały dzień płaty mięsa. Potem je odsączyć i smażyć z obu stron w rozgrzanym maśle na bardzo dużym ogniu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności