<- Masa z kaszy manny cytrynowaLista potraw z grupy: Dodatki do ciastMasa z orzechów włoskich i kaszy manny ->

PDF Drukuj

Masa z kaszy manny o smaku waniliowym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2663 razy.


3/4 szklanki mleka,
5 dag (2 czubate łyżki) kaszy manny,
5 dag margaryny,
10 dag ( 1/2 szklanki) cukru pudru,
1 żółtko,
cukier waniliowy lub esencja zapachowa

Zagotować mleko, dodać kaszę i gotować około 10 min. Utrzeć tłuszcz z cukrem i żółtkiem, a następnie dodawać partiami ostudzoną kaszę i dalej ucierać do uzyskania jednolitej masy.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności