<- Cynadry po francusku 30 minLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaCynadry wołowe ->

PDF Drukuj

Cynadry po polsku 35 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1354 razy.



Kuchnia z szybkowaru
50 dag cynadrów
2 duże cebule
4 dag tłuszczu
1-2 łyżki mąki
2-3 łyżki karmelu
1 kieliszek wina
siekana natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Cynadry nadkroić, przez godzinę moczyć w zimnej wodzie, po czym zlać ją i cynadry obgotować w nowej. Odcedzić, przekroić cynadry wzdłuż, a następnie pokroić na cienkie plasterki. Tak przygotowane cynadry włożyć do szybkowaru, zalać nową wodą, tak by je przykryła, zagotować, zdjąć szumowiny. Oczyszczoną cebulę pokroić, wraz z tłuszczem dodać do cynadrów i po zamknięciu szybkowaru ogrzewać 35 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, dopiero teraz posolić, dodać pieprz i wino, po czym doprowadzić sos do żądanej gęstości, dodając mąkę i wodę, zagotować.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności