<- Rosół z mięsa wołowegoLista potraw z grupy: ZupaROSÓŁ Z SZYNKĄ I GRZYBAMI ->

PDF Drukuj

Rosół z pulpetami mięsnymi

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1707 razy.



Kuchnia chińska
35 dkg mielonej wieprzowiny
3 dymki lub szczypiorek drobno posiekany
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka sosu sojowego lub 1/2 łyżeczki przyprawy maggi
2 łyżeczki wody
szczypta glutasoli (dowolnie)
1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
1 duże jajo
4 szklanki rosołu lub 4 szklanki wody z kostką rosołową
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki

1. Wieprzowinę, dymkę lub szczypiorek sos sojowy lub maggi i wodę, gluta sól. pieprz oraz jajo dokładnie wymieszać na pulchną masę.
2. W garnku zagotować rosół lub wodę z kostką rosołową, o wstawić w drugi większy garnek z gorącą wodą, postawić na
3. Formować okrągłe pulpety wielkości dużego orzecha, włoskiego, wkładać pojedynczo do rosołu, gotować pod przykryciem przez godzinę.
4. Rosół podawać w głębokich talerzach, posypany zielenin.
Proporcje dla 4-6 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności