<- Wywar z kosci i miesa - jasnyLista potraw z grupy: ZupaWywar z miesa i kosci - ciemny ->

PDF Drukuj

Wywar z kości jako podstawa zup

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 915 razy.



2 litry wody
25 dkg warzyw mieszanych
25-50 dkg kości
11/2 -2 dkg soli

Kruche kości wołowe lub cielęce opłukać starannie, drobno porąbać, zalać zimną wodą, podgotować. Oczyścić warzywa szczoteczką pod bieżącą wodą, oskrobać, opłukać, większe sztuki przekrajać, włożyć da podgotowanych kości, posolić i gotować. Gdy resztki mięsa przy kości ugotują się, wywar odcedzić, połączyć z głównym składnikiem i zupę podprawić. Drobne resztki mięsa pokrajać, włożyć do zupy. Gdy jest ich więcej, można je zużyć jako nadzienie do pierogów, naleśników itp.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności