<- Wywar z miesa i kosci - ciemnyLista potraw z grupy: ZupaWywar z warzyw jako podstawa do zup ->

PDF Drukuj

Wywar z owoców jako podstawa do zup

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1490 razy.



1 1/4 litra wody
60 dkg owoców

Przyprawy:
2 goździki
cynamon
skórka cytrynowa itp.

Owoce opłukać starannie pod bieżącą wodą, przekrajać na kilka części nie obierając ich. Zalać wrzącą wodą, dodać przyprawy, ugotować szybko na silnym ogniu, pod przykryciem. gdy owoce ugotują się, przecedzić je i przetrzeć przelewając wywarem. Wywar z przetartymi owocami podprawić według przepisu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności