<- Masa z twarożku o smaku kawowym lub kakaowymLista potraw z grupy: Dodatki do ciastNugat ->

PDF Drukuj

Masa żółtkowo-rumowa lub arakowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1845 razy.


4 żółtka,
20 dag (1 szklanka) cukru pudru,
25 dag masła lub masła roślinnego,
kieliszek rumu lub araku ewentualnie esencja zapachowa rumowa lub arakowa

Źółtka utrzeć z cukrem. oddzielnie bardzo starannie utrzeć masło. Do utartego masła stopniowo dodawać utarte żółtka. Całość dalej ucierać, dodając alkohol, esencję zapachową lub dowolny dodatek smakowy, np. świeże owoce, przecier .z owoców, kawę, kakao, orzechy itp.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności