<- Zupa grochowa.Lista potraw z grupy: ZupaZupa grzybowa ->

PDF Drukuj

Zupa grysikowa na kostkach bulionowych

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 929 razy.



5 dkg masła
3 kostki bulionowe
5 dkg grysiku (manny)
sól
3 dkg mąki
zielenina

Zagotować wodę z kostkami bulionowymi. Grysik z masłem lekko zrumienić, dodać mąkę, mieszając powtórnie lekko zrumienić. Zasmażkę zalać wrzącą wodą mieszając, rozgotować zasmażkę, rozrzedzić wodą do odpowiedniej gęstości. Do zupy dodać kostki bulionowe, dodać soli do smaku i zieleninę. Podawać z grzankami z bułki lub z ziemniakami. Wtedy zamiast wody dodać do zupy wywar z ziemniaków, co podnosi jej smak.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności