<- Zupa Pomidorowa PYCHOTKALista potraw z grupy: ZupaZupa pomidorowa z kukurydzą ->

PDF Drukuj

Zupa pomidorowa z dynią

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1555 razy.



(25 dkg kości)
25 dkg włoszczyzny
25 dkg dyni
50 dkg pomidorów
2 dkg cebuli
2 dkg masła

Podprawa:
3 dkg masła
2 dkg mąki
sól
cukier
zielony koperek

Zagotować wywar z włoszczyzny (i kości),odcedzić. Oczyścić, pokrajać na części i ugotować dynię w małej ilości wody, rozetrzeć ją. Opłukać, podzielić na części pomidory, ugotować z cebulą i masłem w małej ilości wody, przetrzeć. Zagotować wywar, włożyć roztartą dynię i przecier z pomidorów. Zupę podprawić padprawą zacieraną z surowego masła i mąki lub jasnozłotą zasmażką, dodać soli, cukru i dużo zielonego koperku. Podawać z grzankami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności