<- Zupa szczawiowa 2Lista potraw z grupy: ZupaZupa szparagowa ->

PDF Drukuj

Zupa szczawiowa ze śmietaną i mlekiem

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1484 razy.



25 dkg kości wieprzowych
1 szklanka śmietany
25 dkg włoszczyzny
3 dkg mąki
20 dkg szczawiu
sól
2 dkg masła
1 szklanka mleka

Włoszczyznę i kości umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić. Szczaw opłukać, odjąć ogonki, posiekać nierdzewnym nożem, połowę włożyć do wazy, resztę zagotować z masłem. Do wywaru dodać ugotowany szczaw, zupę podprawić śmietaną, dodać mleko, sól (i cukier) do smaku, zagotować. Podawać z jajami ugotowanymi na twardo i ryżem wypiekanym lub grzankami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności