<- Chłodnik na zsiadłym mlekuLista potraw z grupy: ZupaChłodnik perski ->

PDF Drukuj

Chłodnik owsiany na serwatce

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 909 razy.



3/4 litra młodej serwatki
2 dkg mąki
1/2 litra młodego zakwasu owsianego
sól
20 dkg śmietany
15 dkg białego nieprzekiszonego sera
zielony koperek

Zagotować serwatkę, wlać rozmieszany i przecedzony żur, zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do wrzącego żuru, zagotować, dodać sól do smaku. Przed podaniem włożyć pokruszony ser i drobno pokrajany koperek. Podawać z młodymi ziemniakami posypanymi zieloną pietruszką z surowym masłem, lub witaminizowaną margaryną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności