<- Chłodnik z wiśniLista potraw z grupy: ZupaChłopska zupa gulaszowa ->

PDF Drukuj

Chłodnik ze zwarzonego mleka z koperkiem

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1522 razy.



2 litry zwarzonego mleka
3 łyżki siekanego zielonego koperku
2 łyżki mąki
sól
1/4 litra śmietany

Zwarzone mleko bardzo starannie rozbić, aby grudki sernika były jak najmniejsze, zagotować. Do śmietany dodać mąkę, wymieszać, wlać na wrzące mleko, zagotować, odstawić. Zupę posolić i ostudzić; przed wydaniem dodać do niej opłukany i posiekany zielony koperek, i bardzo lekko zakwasić. Podawać z gorącymi ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności