<- Chłodnik szczawiowy na serwatceLista potraw z grupy: ZupaChłodnik truskawkowo-poziomkowy ->

PDF Drukuj

Chłodnik szczawiowy na serwatce

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1515 razy.



Sporządza się tak samo jak chłodnik z serwatki z zakwasem burakowym lub ogórkowym. Zamiast zakwasu dodać ok. 1/4 litra drobno posiekanego młodego szczawiu. Szczaw opłukać, zemleć, podgotować z sosem, który szczaw wydzielił, ostudzić, dodać do wykończonej już i ochłodzonej zupy. Do zupy szczawiowej przed wydaniem włożyć 2-4 pokrajane jaja gotowane na twardo. Podawać z okraszonymi gorącymi ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności