<- Szegedynska zupa gulaszowaLista potraw z grupy: ZupaTapioka ->

PDF Drukuj

SZPINAK W ROSOLE

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 878 razy.



Kuchnia chińska
25 dag szpinaku
12 szklanek wody
21/2 szklanki wywaru ll

Usunąć korzonki, szpinak starannie wypłukać w kilku wodach, wrzucić na wrzącą wodę (12 szklanek), gotować do pociemnienia liści. Natychmiast przelać do cedzaka, płukać pod bieżącą wodą do całkowitego wystudzenia. Wodę dokładnie odcisnąć. Szpinak pokrajać w grube paski lub grubo posiekać, jeszcze raz odcisnąć wodę. Wywar podgrzać, dodać szpinak, mocno zagrzać. Spróbować, w razie potrzeby doprawić solą lub "Vegetą". Podawać natychmiast. Proporcje: dla 4 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności