<- Chłodnik wieloowocowy na serwatce z czarnymi jagoLista potraw z grupy: ZupaChłodnik z czerwonego barszczu ->

PDF Drukuj

CHŁODNIK Z BOTWINKĄ

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 910 razy.



20 dag botwinki
10 dag zielonych pędów cebuli (szczypior)
kilka łodyżek kopru
4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki z koperkiem i szczypiorkiem
sól
sok cytrynowy, zaprawa cytrynowa lub przecier z kwaśnych jabłek,

Warzywa umyć, osączyć. Zagotować 1 1/2 szklanki wody, osolić, włożyć łodyżki kopru. Botwinkę oczyścić ze zwiędłych listków, a buraczki ze skórki, odkrajać ogonki, opłukać, osączyć i drobno posiekać. Dodać do gotującego się kopru, gotować ok. 5 min, odstawić. Dodać drobno posiekane pędy cebuli, przyprawić solą i sokiem cytrynowym do smaku. Ostudzić, wymieszać z kefirem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności